5278 / 5278論壇 / 我愛78論壇

查看: 10577|回復: 8

[轉貼] 親眼目睹媽媽的改變

黃太:「早晨…阿May…咁早就落去開鋪啦」
! U* N/ E+ d: h& a' ~2 }$ H% D
阿May:「無計啦,搵錢係咁架啦」

6 _5 C8 Y. _# v5 ^* z
依個黃師奶差吾多朝朝都會同我媽打招乎。

7 F  d& |6 q: [% P3 h7 t
' B! J% y, U# X  {
係喎…都未自我介紹“我叫阿偉,今年十八歲,而我阿媽就35歲身高就163,三圍係幾多,我都吾知,因為無問過,但我知阿媽身材一定吾錯,因為我差吾多每日都偷聽到D咸濕佬讚我阿媽該大既大、該細既細。
6 t9 D0 N1 a  P5 P: m# a0 Z4 y6 D1 L
不過有樣野佢地依世都見吾到,就係我阿媽隻腳,阿媽隻腳真係又白又滑,但我出世咁耐,我從來都未見過佢著裙或者短褲,就算著裙都係著長裙,仲要係去飲果陣先會著。我都吾知依個阿媽諗咩…隻腳又長又白,就算吾show俾人睇,夏天咁熱都吾好虐待自己嘛,相反我阿妹就吾同,我阿妹一年四季吾係短裙就短褲,最煩既就係成日識埋D吾3吾4既男仔,聽講有D仲入埋黑社會,所以我對住我阿妹D所謂朋友我特別火爆!

: v& J4 V- h" c7 _% y4 J/ X" l- R
但我阿妹都幾算醒目,所以我吾洗擔心佢俾男仔呃,反而我擔心我阿媽,自從我無讀書之後,我就去左爸爸間餐廳幫手,落到去幫手先知原來阿媽係鋪頭日日都有大把咸濕佬昅實佢,最慘就係佢自己都唔知,我阿媽每日都係著件白色緊身T-shirt,下身著條緊身既黑色牛仔褲,我都吾明有咩咁吸引,吾通緊身特別吸引?

2 \* K+ J. b+ x

9 ?, R" |; R6 }0 v, w
但我阿媽真係Keep得幾好,我好多同學第一次見到佢以為係我家姐。因為佢個樣真係似25歲多過似35歲。可能多勞多得,聽講捱得多既人,會無咁易老。

* c$ b; k; k( M9 C
阿媽一年365日都要開工,所以你話身材點會吾Fit丫。唯一得閒就係每日既下午,所以一有人約佢去打麻將佢就即刻仆去。

0 l; S) i& U! K5 P! @( a  j# K1 U; C& z7 V) C3 n
佢去親打麻雀果D地方都係師奶屋企,好彩阿媽D雀友大多都係女人。

X; s0 \7 U. b5 d
不過如果阿媽同親D麻甩佬打牌都贏好多錢架,雖然我從來未試過陪阿媽打牌,但我懷疑D麻甩佬根本有心鬆章俾阿媽,駁佢好感。
/ f# \9 d/ `" `6 [' V: L% J% M# k
但站係利益角度,我寧願佢同多D麻甩佬打啦,因為一來阿媽次次贏左錢都會分三分,一份俾我、一份俾阿妹、一份佢自己,二來我阿媽又吾會蝕底既。
1 Q! s; V/ j2 q" ~
3 L' D) E9 R2 P- t$ o& p; ?! i
日子就係咁過,而我每日係鋪頭做完野吾係打PSP就係昅下條街有無索女。
7 a! S$ r- Y' q% @  i, Q/ D- G
8 A3 V  O9 F3 g% Y0 p
今日我打下打下機毛啦啦阿媽打電話黎,心諗奇怪(阿媽打緊牌從來都吾會打俾人)不過都要聽

4 r# d% @9 k& p8 _: p+ z! F
阿媽:「阿仔丫,幫我拎D四份多士,四杯凍檸茶上黎XXX度。」

9 h& H; P. T0 j3 t! G# p
我:「哦…好丫。」

5 p. @! }- j) G7 P" T
我好開心終於有機會上去阿媽打牌既地方,因為我宜家去緊係我暗戀左好耐既女仔屋企。
0 ^- G  x9 }% t& a

# ^# @% i5 G( p0 h0 Q" f
我一去到陳太屋企門口就禁鐘。(叮…噹…叮…噹…)

5 k% W! R6 L; z1 B1 y- `
有人開門啦…
2 R) ]8 j3 i" S) ^. }
陳太:「阿弟…吾該哂你丫…入黎坐啦…」
$ z9 m" G( J9 w, u8 k
我:「唔洗。…點解吾見阿媽既…?」

& S+ M9 S2 x( E. K9 q0 S
陳太:「哦…我地係房打架 ,咁樣無咁易嘈到隔離左右嘛。」
3 p4 h# f1 D1 I, {" n* s: v! w0 D! N) `
我:「哦…」(依個時候我左望右望專跟?下阿怡係吾係屋企)

: A- Q9 @7 d7 b# F/ z
陳太:「咁你自己坐陣啦,如果想返去,記得幫我鎖好門丫,我入番去打牌先啦。」

1 ]6 {, `3 _' J9 y* Q- y! p
我:「知道啦,autie。」

' I! O0 g3 ~0 s9 k
我當然成機坐多陣啦,睇下等吾等到我既女神嘛。
$ P% T7 [2 J5 \1 i& z* |. q9 a
依個時候我梗係繼續打我PSP啦。
& t  u, R2 @- T% V6 _
不過阿媽佢地傾計真係好嘈,我實在忍吾住啦,想走既時候……

+ l2 D, ]  i9 @/ u+ _2 l
聽到陳太一句說話

. J: o( |$ R; y5 w
陳太笑笑口:「阿May,你依幾年點解好似愈來愈憔既,係咪好小同老公行埋一齊丫?」
3 {) _# w  ?& x9 a4 @0 J( @# j
阿May:「吾係掛,咁你都睇得出,唉…無計啦,自從開左鋪,我同我老公日日收工返到去就累到訓著左。」

& ?: D0 Q- x& ?- n/ f/ m
陳太:「嘩,你咁忍得既,我一星期吾搞番一次,都吾得架…」
2 R9 L3 S. b% c2 I/ N: o/ U; O
王太毛啦啦搭嘴:「你估阿May好似你咁淫咩!」
; X& S) R/ B) A$ y# J/ R
陳太:「咁你又錯喎,我地四個人當中,阿May下唇就最厚,玲玲姐都有教啦上唇厚重情、下唇厚比較重性,我諗阿May遲D一定最淫啦…分分鍾去勾佬添啦。」

5 S0 J7 T8 {' r: o
阿媽:「哈哈哈哈…無可能囉,依D野邊度準架,更何況我超愛我老公囉。想我發姣仲難過你地食鋪十三么丫。」
6 I& x! G  G5 B/ [' E4 x" x+ U' k
陳太:「好丫,睇下點!」
1 T# ~% j6 q9 v3 k  p. q: C* I
阿紅:「唔好意思,我自摸十三么,三位淫婦俾錢啦。哈哈。」
3 l) P" _! A& \
陳太:「咳咳,十三么都食到喎。」(肯定串緊阿媽啦)
6 f! R* [2 F7 k, Z
阿紅笑笑口:「唔好意思,去個廁所先。」
; z; m2 N6 b! S, k4 k' t
5 w0 t- {4 P% G4 p8 e# w2 V
紅姐係房行出黎,依個又係我媽咪其中一個朋友,都識左幾年,佢係我媽咪最索最正既一個朋友。
# e$ c* E; {! l. O6 Z( q) X
因為見親佢,都著小背心,短裙仔,雖然睇落去3X幾歲,但獲獲見親佢,我都好有衝動。

8 d7 b0 {4 B  {1 a, E( \! r
因為佢行路果陣個PATPAT左搖右擺,真係好想扯起佢條小裙仔,一野插落去度。
: {2 ]1 ^: ^3 q2 \5 d  M
7 q  r) V2 y( P: i: O$ N, t3 y
阿紅:「依,阿弟,打緊機丫。」

) n; _, f1 M) t. B7 t, @: {& c
我(心諗廢話,唔通扑緊野咩):「係丫,紅姐你笑得咁開心,贏好多喎。」
( o+ S7 A% F8 v, T) L  Q6 X* b
阿紅:「哈哈,贏小小咋嘛。好啦,唔同你講啦,我去廁所啦。」
9 z: Y4 y+ X8 I# q: ^5 k( _; @! Y5 n
我:「哦」
# i7 g, V! ]" S. @+ t
睇住佢背住我行去廁所,個背影真係好鬼吸引,同十幾廿歲既妹妹仔真係一模一樣,咁欠吊!
  c1 t, v# d: W% A
之後…我見等左成半粒鍾,阿怡應該無咁早返,我都係返番鋪頭啦。就係咁又過左一個禮拜。

5 ?5 }' ^) D) n, r: \: ^+ x6 m; Z1 Q8 J+ `8 Q9 r: P, t, _9 M
到左下個禮拜,又有D特別事發生左…

# u6 V% `& y, B$ _/ p" n
回復

請大家多多支持, 回覆便努力續文!!!
回復 支持 反對

好看的文章,顶一个
回復 支持 反對

支持支持支持
回復 支持 反對

打什麼字看不懂~==**希望能正常壹點ㄉ字
回復 支持 反對

在写怎么东东!吊.........

吊什麼吊, 你有種自己寫, 我吊你!  詳情 回復 發表於 2013-6-28 03:52
回復 支持 反對

chong123456 發表於 2013-6-19 21:033 B! r+ v% i  V! Q2 T% [% r1 p' y+ A
在写怎么东东!吊.........
4 W$ _0 M8 z7 G8 ]1 ~3 `
吊什麼吊, 你有種自己寫, 我吊你!
* z9 N: z% x8 T; B0 v6 S
. f/ ]+ h( f& t: s5 y# H  {; n
回復 支持 反對

感謝大大分享
回復 支持 反對

挺好的一篇文章,好看好看,赞啦!
回復 支持 反對

※ 再次提醒您,回覆文章時請遵守下列重要回覆規則︰
  1. 回覆字數必須超過十個中文字以上。
  2. 禁止使用插頭香, 搶頭香, 搶第一, 第一名, NO.1, 坐沙發等無意義的回覆。
  3. 嚴禁草率敷衍的灌水回覆。例如: 推......, 頂......,11111111, good, push, thank you, 謝了, 好看, 謝謝大大, 感謝分享, 支持, 再來 等等。
  4. 禁止使用千篇一律的回覆或複製、引用別人的回覆。禁止使用不知所云的回覆,例如: 3q5ws9dmh。禁止使用中英文或符號組合字。
  5. 回覆文章必須與該主題有關,如有不符將以灌水處理。
※ 違反規則者,抓到輕者積分歸零,嚴重者封鎖IP。